מתכון: דג חריף

מתכון: דג חריף - הגשה

מתכון קלאסי מהיר וקליל להכנת דג חריף. שמים על האש בשישי בצהריים ומכניסים את הדג רבע שעה לפני שרוצים לאכול. מספק, ורסטילי, ומאפשר למתן את רמת החריפות לילדים וכאלו שאוהבים פחות אקשן באוכל. אפשר להכין את הבסיס שיהיה מוכן מראש, לחמם ואז רק להוסיף דג טרי.

מנת דג חריף

רכיבים – 4 סועדים:

  • חצי כוס שמן זית טוב
  • פלפל צ'ילי שלם (אדום, כתום, או ירוק)
  • 5 עגבניות בינוניות רכות חתוכות לקוביות
  • 8 עגבניות שרי שלמות
  • כוס מים חמים (או ציר דגים)
  • 4 שיני שום קצוצות גס
  • דג לוקוס מפולט, כל פילה חתוך לשלושה חלקים
  • צרור כוסברה, חתוך גס
  • 1 פלפל צהוב
  • מיץ מחצי לימון
  • מלח, פלפל
מתכון: דג חריף - מוצרים

הכנה:

  • בסיר שטוח ורחב מחממים על אש בינונית חצי מכמות השמן.
  • מטגנים קלות את הצילי החריף השלם כשתי דקות מכל צד.
  • מוסיפים את העגבניות החתוכות בעזרת סכין מטבח ואת עגבניות השרי.
  • מוסיפים כף מלח גס ופלפל שחור טרי על פי טעם.
  • כאשר חם ומבעבע מוסיפים את המים החמים ואת השום ומביאים לרתיחה.
  • מעבירים לאש בינונית-קטנה ומכסים ל 45- דקות.
  • כרבע שעה לפני ההגשה מכניסים בעדינות את חתיכות הדג ומכסים ברוטב בכף.
  • בוזקים מלח ופלפל על כל חתיכת דג ומזליפים את שארית שמן הזית.
  • על אש בינונית-קטנה ועם סיר מכוסה נותנים לדג להתבשל כ 12- דקות.
  • מפזרים את הכוסברה הטריה ומזליפים את מיץ הלימון בעדינות.
  • להגיש עם חלה טריה, בתאבון!
החל מ: 575.00
החל מ: 675.00
החל מ: 845.00
החל מ: 845.00
המלאי אזל
החל מ: 1,095.00
המלאי אזל
החל מ: 1,135.00

כתיבת תגובה

שינוי גודל גופנים