סכיני מטבח יפניים: מדריך מקוצר

מבוא

מדריך זה הוא גרסא מקוצרת מאוד של הרבה מהמידע והמדריכים המופיעים באתר, אם אתם רוצים לדעת עוד על סכיני מטבח יפניים.

תוכלו להמשיך ולקרוא את המאמרים המקיפים: איך לבחור סכין מטבח יפני | מידע על פלדות

מהם היתרונות של סכיני מטבח יפניים

  1. סכיני מטבח יפניים עשויים מפלדות קשות מאוד בהשוואה לסכיני מטבח מערביים, ככך שהפלדה קשה יותר, כך הסכין ישמור על חדותו לאורך זמן רב יותר.
  2. סכינים יפניים מושחזים לזוית חדה יותר, דבר שמשפר את הביצועים שלהם.
  3. סכיני מטבח יפניים עשיים משילוב דמוי סנדוויץ של פלדה רכה וקשה.
  4. סכיני מטבח יפניים הם קלי משקל, ולא מאמצים את היד.

פלדות

סכיני מטבח יפניים עושיים משלושה סוגים של פלדות:

  1. פלדות אל-חלד – פלדות בעלות התנגדות גבוהה לחלודה, קשות לשחזה, מגיעות לחדות טובה.
  2. פלדות פחמן – פלדות ללא התנגדות לחלודה, קלות מאוד להשחזה, ומגיעות לרמת חדות טובה מאוד.
  3. פלדות אבקה / מהירות גבוהה – פלדות בעלות התנגדות לחלודה, קשות מאוד, יקרות מאוד, מגיעות לחדות טובה מאוד.

ידיות

סכיני מטבח יפניים מגיעים עם אחת משני שני סוגים של ידיות:

  1. ידית מערבית – סכינים עם ידית מערבית המוכרת לנו מסכיני מטבח מערביים.
  2. ידית יפנית – ידית עץ קלה מאוד בצורת גליל.

סוגים עיקריים של סכיני מטבח יפניים לשימוש כללי

  1. גיוטו סכין שף ביפנית.
  2. סנטוקו סכין מטבח בסגנון יפני, להבו קצר ובעל קימור מתון יותר, מתאים למתחילים.
  3. נקירי סכין בעל צורה מלבנית, נועד לחיתוך ירקות.
  4. בונקהסכין מטבח בעל שפיץ משולש, קימור מתון, מעט גבוה מהרגיל בד"כ ואורך להבו עד 190 מ"מ.
  5. קיריצוקא סכין מטבח בעל שפיץ משולש, קימור מתון, ואורך להבו ארוך מ-200 מ"מ.