תחזוקת סכין שף

  • יש להימנע מחיתוך של מזון קפוא, או עצמות עם הסכין, הדבר עלול לגרום לסדקים או לשבר בלהב.
  • אין לנסות לכופף או לעקם את הלהב, במיוחד לא בזמן חיתוך של חומרי גלם דחוסים.
  • יש לחתוך על קרש חיתוך רך, אין לחתוך לעולם על משטח מזכוכית או מתכת. אנו ממליצים על לוח מעץ בלבד.
  • אין להכניס את הסכין למדיח הכלים, גם אם הוא עשוי מפלדת אל חלד.
  • אפשר לנקות את הסכין באמצעות מים וסבון באופן ידני, ללא שימוש בסקוטש אשר עלול לשרוט את הסכין. יש להזהר מאוד לא לחתוך את עצמך בזמן הניקוי.
  • אין להשאיר את הסכין רטוב לאחר השימוש, סכיני אל-חלד סלחניים יותר ויכולים לעמוד ברטיבות לתקופה ארוכה יותר. סכיני פחמן דורשים ניקוי וייבוש מיידי באמצעות מגבת או מגבון נייר. אין להשאיר אף סכין בכיור בגמר השימוש. זכרו – אין כזה דבר פלדה חסינה לחלודה, גם פלדות האל-חלד מחלידות בסופו של דבר.
  • אין לאחסן את הסכין חשוף במגירה, שם הוא עלול לבוא במגע עם מתכות אחרות ולהינזק. יש לאחסן אותו בבלוק עץ ייעודי או על מגנט (לא מעל הכיור), הרחק מידם של ילדים.
  • אם מאחסנים את הסכין לאורך זמן ממושך יש לשמן אותו, ניתן לשמן אותו מפעם לפעם, וגם את ידית העץ שלו במקרה של ידית יפנית.
  • יש לוודא שאין חלודה מצטברת באזור המחבר את הלהב לידית, במקרה של ידיות יפניות הזנחה ממושכת עלולה לגרום לניתוק הידית מהסכין.
  • במידה והופיעה חלודה על הלהב, ניתן לנגב אותה בקלות באמצעות חומר ייעודי שנמכר בכל מרכול (ראו סרטון), יש לשפוך כמה טיפות על הלהב, ולנגב את האזור בזהירות עם מגבנון נייר. לאחר מכן יש לשטוף ולייבש את הסכין.

איך לנקות את סכין השף היפנית שלך

5 טעויות נפוצות שיקצרו את חיי סכין השף שלך