במהלך הביקור שלנו ביפן במאי 2024 ביקרנו בפעם הראשונה בסכיני טוסה. המפעל ממוקם בעיר קוצ'י באי שיקוקו.
אפשר להגיע לקוצ'י בטיסה של כ-40 דקות משדה התעופה באוסקה. טסנו במטוס קטן עם מנועי פלופלור.
איש הקשר שלנו בחברה אסף אותנו בשדה התעופה, הנסיעה למפעל היא כ-20 דקות. הנוף בקוצ'י הוא מאוד חקלאי.
לאחר פגישה במשדרים יצאנו לסיור במפעל.
גלריית תמונות מהמפעל
גלריית סרטונים מהמפעל
ההבדל המרכזי בין טכניקת הייצור במפעלים בסקי לבין טכניקת הייצור של סכין שף טוסה הוא ה-Roll forging. בטוסה קודם כל חותכים את הפלדה לצורה שרואים בצד שמאל בתמונה, ואז מעבירים את החתיכה roll forging עם לחץ משתנה שיוצר distal taper grind. כך הסכין עבה יותר בבסיס ודק יותר בקצה. רק לאחר ה-roll forging חותכים את החתיכה לשני סכינים וממשיכים בתהליך.
לאחר הסיור במפעל יצאנו לביקור בטירת קוצ'י.
גלריית תמונות מטירת קוצ'י'
העיר קוצ'י נראית מאוד אותנטית ולא סובלת מעודף התיירות של שיש בערים המרכזיות ביפן בשנים האחרונות. למעשה לא ראינו שם תיירים בכלל.
לאחר הביקור בטירה ביקרנו בשוק האוכל המקומי Hirome Ichiba.
תמונות משוק האוכל
גלריית סרטונים משוק האוכל
אחרי הביקור בשוק האוכל חזרנו חזרה לשדה התעופה כדי לתפוס את הטיסה האחרונה חזרה לאוסקה