מתכון: סלט שוק קראנץ׳

סלט שוק קראנץ׳

כשמתחשק סלט עם המון ירקות טריים ולגוון מהסלט הישראלי אליו אנחנו רגילים, זו אלטרנטיבה מצויינת. הסלט שאני מציע כאן הוא ורסטלי וניתן להחליף בו ירקות על פי מה שטרי, יפה ומושך שאתם עושים סיבוב בשוק. הרוטב קל להכנה ומשלב טעמים אסייתים ומקומיים. הוא קורץ לסלט פפאיה תאילנדי קלאסי אך עם מגע ים תיכוני. הטעמים הם חריף מתקתק בעזרתם של צ׳ילי ירוק מקומי, סילאן ופירות הדר.

סלט שוק קראנץ׳ - חומרי גלם

רכיבים – ירקות:

  • 1 קולורבי
  • 2 זוקיני בנוניים.
  • 5 צנוניות.
  • חופן עגבניות שרי.
  • 150 גרם שעועית ירוקה.
  • חצי פלפל צ'ילי ירוק חריף
  • 1 תפוח מתוק (אני מעדיף פינק ליידי).
  • 2 גזרים.
  • 3 גבעולי נענע.
  • 3 גבעולי כוסברה.
  • 100 גרם קשיו קלוי

רכיבים – רוטב:

  • מיץ לימון מחצי לימון.
  • מיץ מחצי תפוז (אפשר גם קלמנטינה או מנדרינה).
  • כף סילאן.
  • 2 כפות חומץ יין אדום
  • כף רוטב דגים תאילנדי.
  • 1 שן שום גדולה.
  • רבע כוס שמן זית איכותי.
  • מלח ים אטלנטי.
  • פלפל שחור.
סלט שוק קראנץ׳ - רוטב

הכנה – הרוטב:

  1. בקערה קטנה מערבבים את מיץ ההדר, חומץ, רוטב דגים, סילאן, ושום.
  2. את שמן הזית מכניסים לתערובת לאט ובהדרגה תוך כדי ערבוב עם מטרפה קטנה או מזלג.
  3. מוסיפים מלח ופלפל על פי הטעם.
סלט שוק קראנץ׳ - חתוכים

הכנה – הסלט:

  1. חולטים את השעועית הירוקה – מחממים סיר עם מים עם מעט מלח ים, כאשר המים מגיעים לרתיחה, מוסיפים את השעועית למים ל 2 דקות ומוצאים לקערה עם מים קרים וקרח כדי לעצור את תהליך הבישול. מוצאים מהמים ומייבשים וחותכים כל שעועית לשניים לאורך.
  2. חותכים בעזרת סכין מטבח את הגזר, זוקיני, קולורבי ותפוח לרצועות דקות (ג׳וליאן).השיטה היא לפרוס את הירק שלפנינו לפרוסות דקות ואז לג׳וליאן, את הגזר והזוקיני אני חותך לפני כן לשני חלקים שווים באורכם.
  3. חותכים את העגבניות לרבעים איך שמתחשק.
  4. פורסים דק את הצנוניות ואת הצ׳ילי הירוק.
  5. קוצצים גס את עשבי התיבול.
  6. מערבבים את כל המרכיבים בקערה גדולה, מוסיפים את הרוטב ומערבבים בעדינות.
  7. מגישים על צלחת גדולה ושטוחה.
  8. שוברים את הקשיו הקלוי לחתיכות גדולות על קרש חיתוך ומפזרים מעל הסלט.
סלט שוק קראנץ׳

כתיבת תגובה

שינוי גודל גופנים