מתכון: עוף בקלמנטינות

עוף בקלמנטינות ובצלצלי שאלוט

אני לא חסיד של קלמנטינות, לפחות לא בצורה של לקלף ולאכול, הריח נשאר בידיים ולא משאיר סיכוי לריחות נוספים בסביבה להתבלט. כמעט כל מתכון שדורש מיץ תפוזים, מקבל גוון ייחודי ומרענן שמחליפים אותו במיץ קלמנטינות. לאחר כמה גשמים ראשונים הקלמנטינות מצויינות וניתן להתחיל לבשל איתן. במתכון הבא ערבבתי כמה דברים נוספים עם מיץ קלמנטינות להכנת מרינדה מעולה לעוף, תפו״א ושאלוט. מכניסים לתנור ומוציאים ארוחה שלמה וקלה.

הגשת עוף בקלמנטינות ובצלצלי שאלוט

רכיבים – 4 סועדים:

  • ⅓ כוס שמן קנולה
  • 4 כרעיים של עוף חצויות לירך ושוק
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים חצויים בעזרת סכיני מטבח
  • 4 גזרים חתוכים 3 ס״מ
  • 10 בצלצלי שאלוט קלופים
  • 1 צ׳ילי אדום פרוס דק
  • 3 שיני שום
  • מלח/פלפל
מצרכים לעוף בקלמנטינות ובצלצלי שאלוט

מרינדה:

  • מיץ מ 6- קלמנטינות
  • 3 כפות סילאן
  • כף רוטב דגים
  • כף סוכר חום
  • כוס מים חמים
  • מלח, פלפל

הכנה:

  • מחממים תנור ל 180- מעלות.
  • ממליחים ומפלפלים את ירכי ושוקי העוף.
  • מחממים שמן במחבת גדולה, כאשר השמן חם ומתחיל לעשן מכניסים את חתיכות העוף כשלוש דקות מכל צד עד ששחום מעט.
  • מוציאים ומניחים את העוף בקערה גדולה יחד עם השאלוט, תפו״א, גזר, שום קצוץ וצ׳ילי.
  • מערבבים את מרכיבי המרינדה יחד עד שכמעט אחיד. מרינדה לעוף בקלמנטינות ובצלצלי שאלוט
  • יוצקים את המרינדה על העוף והירקות ומערבבים קלות.
  • מעבירים לתבנית אפייה מכוסה נייר אלומיניום. עוף בקלמנטינות ובצלצלי שאלוט לפני צלייה
  • יוצקים את שארית הרוטב על העוף ומכניסים לתנור לשעה וחצי.
  • בתאבון!
החל מ: 575.00
החל מ: 675.00
המלאי אזל
החל מ: 845.00
החל מ: 845.00
החל מ: 1,095.00

כתיבת תגובה

שינוי גודל גופנים