מתכון: צ'יפס

צ'יפס מוכן להגשה

אחד המאכלים האהובים והפופולרים ביותר בעולם. מתחבר להמבורגר האמריקאי, ולפיש אנד ציפס האנגלי. אחד המאכלים המוכרים בבלגיה והולנד ונקרא באנגלית ״פראנץ פרייז״, אך מסתבר שהשם הגיע מעיירה פראנקופול שבבלגיה ולמעשה קוצר ״לפראנץ פרייז״.

אני נותן פה את התכניקה האהובה עלי ליצירת הצ’יפס הכי טעים בעולם. לפי הטכניקה המודרנית ליצירת פאף, cook-dry-fry.

רכיבים – צ'יפס:

מתכון: צ'יפס - רכיבים
רכיבים
  • 1 ק"ג תפוא ״באטר״
  • 2 ליטר מים
  • 500 מ"ל חלב
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי
  • צרור מרווה
  • צרור רוזמרין
  • 2 ליטר שמן זרעי ענבים

רכיבים – איולי:

  • 3 ביצים
  • כף חרדל
  • 400 מ"ל שמן זית
  • 100 גרם יוגורט
  • 1 ליים
  • פפריקה

הכנה – צ'יפס:

  1. מתחילים בקילוף תפוא אדמה ופורסים את התפו"א ל3-4 פרוסות של כס״מ וחצי ולאחר מכן חותכים בעזרת סכין שף לאצבעות בעובי של ס״מ וחצי, מעבירים מייד את תפוא לקערה עם מי קרח למשעה עד לילה שלם.
    תפוחי אדמה מקולפים
    תפוחי אדמה מקולפים
  2. שמים בסיר את מים, החלב, המרווה, הרוזמרין, הפלפל האנגלי, התפו"א.
    תפחוי אדמה מושרים
    תפחוי אדמה מושרים
  3. מביאים לרתיחה ומבשלים כ 10 דקות ברתיחה עדינה.
  4. כאשר מבשלים את התפו"א בחלב עם מלח ותבלינים תפוא האדמה יספוג את המלח וטעמי הרוזמרין והחלב יתן רכות וצבע נהדר. אם לא רוצים אפשר להחליף את החלב במים.
  5. מסננים את תפוא בעדינות.
    תפו"ח מסוננים
    תפו"ח מסוננים
  6. מעבירים למגש תנור עם נייר אפייה ואופים בתנור במצב טורבו על 150 מעלות, עד ליבוש של תפוא בצורה מוחלטת, משהו כמו 20 דקות.
    תפוחי אדמה לפני כניסה בתנור
    תפוחי אדמה לפני כניסה בתנור
  7. מחממים את השמן בסיר, אם אין שמן זרעי ענבים אפשר להשתמש בשמן קנולה או כל שמן טיגון.
  8. כאשר השמן מגיע לרתיחה מכניסים את התפוא לשמן, מערבבים בתנועה סיבובית.
    צ'יפס בטיגון
    צ'יפס בטיגון 1
  9. מטגנים עד ש תפוא הופך לציפס זהוב וקריספי.
    צ'יפס בטיגון - מוכן
    צ'יפס בטיגון – מוכן
  10. מעבירים למגש ומגישים מייד או מכניסים לתנור עד מתי שרוצים להגיש.

הכנה – מטבל:

  1. מפרידים את החלמונים והחלבונים.
  2. שמים את החלבונים בקערה יחד עם חרדל, טורפים את הביצים היטב ומתחילים לזלף את השמן תוך כדי ערבוב עם מטרפה ליצירת אימולסיה.
    טריפת חלמונים
    טריפת חלמונים
  3. בסיום הזלפת השמן ייווצר מחית סמיכה.
    מתכון: צ'יפס - ערבוב חלמונים, שמן וחרדל
    ערבוב חלמונים, שמן וחרדל
  4. קוצצים את הבצל המלפפון החמוץ והעירית לקוביות קטנות בעזרת סכין שף.
  5. מוסיפים את היוגורט, הירקות הקצוצים, מיץ וגרדה לימון/ליים ואת הפפריקה לסיום
    הוספת יוגורט למטבל
    הוספת יוגורט למטבל
  6. מוסיפים מלח לפי טעם ושומרים במקרר עד להגשה.
צ'יפס מוכן להגשה
צ'יפס מוכן להגשה

למטרות עסקיות, ניתן ליצור קשר עם גומא ב-whatsapp במספר 054-6678665.

כתיבת תגובה

צ'ט עם בן אדם