מתכון: גולש בבירה

תבשיל גולש מוגש על צלחת

גולש בבירה

הסמל של המטבח ההונגרי – גולש (בהונגרית רועי צאן) הוא תבשיל המכיל בד"כ תפוחי אדמה ובשר בקר, ומתובל בפפריקה. הוא יכול להיות דליל ומוגש כמרק או סמיך ומוגש כארוחה שלמה. המתכון שלנו מתאר את ההכנה של תבשיל גולש סמיך בתוספת בירה.

רכיבים:

  • 1 ק"ג כתף בקר מס' 5.
  • 5 תפוחי אדמה (אפשר לשלב גם לפת או שורש פטרוזליה וסלרי למי שאוהב).
  • 4 גזרים.
  • 3 פלפלים אדומים (גמבה).
  • 3 שיני שום.
  • 1 בצל גדול
  • חצי כוס קמח.
  • 1-2 פחיות עגבניות מרוסקות.
  • 2 כפות רכז עגבניות.
  • 1-2 בקבוקי בירת אייל (Ale) בלגית כבדה וכהה.
  • שמן לטיגון (זית/קנולה/חמניות).
  • 1-2 כפות פפריקה מתוקה.
  • 2 כפיות פפריקה חריפה/מעושנת.
  • 3 עלי דפנה
  • 6 פלפל אנגלי
  • מלח/פלפל.

הכנה

  1. חותכים את הבקר לקוביות של 4 ס"מ, מומלץ להשתמש בסכין שף.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות.
  3. מקלפים וחותכים את הגזרים לעיגולים בעובי של כ-2 ס"מ, מומלץ להשתמש בסכין ירקות.
  4. מנקים את הפנים של הפלפלים, חותכים אותם לחצי, ואז חותכים את החצאים לרצועות.
  5. קוצצים את השום.
  6. קוצצים את הבצל.
  7. מחממים על אש גבוהה שמן לטיגון בסיר בנפח של כ-7 ליטר.
  8. מטגנים את הבשר בסיר כ 2-3 דקות כך שכל הצדדים שלו ישחימו (אבל לא ישרפו).
  9. מוסיפים לסיר את הבצל ומטגנים עם הבשר למשך של כדקה תוך כדי ערבוב.
  10. מוסיפים לסיר את השום, הפלפל האדום, והגזרים, ומטגנים למשך של 1-3 דקות תוך כדי ערבוב, נזהרים שלא לשרוף את השום.
  11. מנמיכים את האש.
  12. מוספים לסיר את הפפריקות ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים יחד.
  13. מוסיפים את חצי כוס הקמח ומערבבים את הכל יחד.
  14. מוסיפים את רסק ורכז העגבניות, ותפוחי האדמה.
  15. מוסיפים בירה עד לכיסוי, לפחות 500 מ"ל.
  16. מוספים את עלי הדפנה והפלפל האנגלי.
  17. מבשלים על אש קטנה 90-120 דקות, מערבבים כל רבע שעה.
  18. אפשר להסמיך עם תוספת של עוד חצי כוס קמח, לפי הצורך, יש לשלוט בצמצום הרוטב עם פתיחת המכסה כדי להגיע למרקם הרצוי.

תמונות מתהליך ההכנה

בהצלחה ובתאבון.

כתיבת תגובה

שינוי גודל גופנים