בכל סיבוב לקצב אני אוהב לקנות כמה נקניקיות טובות, הן נהדרות לבישול ברגע האחרון ואפשר לעשות איתן אינספור מתכונים. זו מנה שאני אוהב להכין בבית לארוחת ערב שמתחשק משהו מנחם, מפנק ומשביע. היא מצויינת להכנה שיש שאריות של אורז מבושל מהצהריים או מיום קודם. כולם אוהבים את המנה הזו והיא נהדרת לילדים, אם יש מרכיב שהם לא אוהבים פשוט ותרו עליו או החליפו אותו. ניתן להכינה עם כל נקניקיה איכותית שאספתם מן הקצב על פי מה שהוא מכין, רצוי עם אחוז שומן מפנק, אך גם טלה או כבש כמו מרגז יהיו נהדרות.
רכיבים – 4 מנות:
- כוסות אורז מבושל (אפשר אורז מלא)
- 1 נקניקיה גדולה ( 300 גרם)
- 3 כפות שמן (רצוי בעל טמפרטורה גבוהה כמו זרעי ענבים)
- 1 פלפל אדום
- 1 צ׳ילי ירוק חריף
- 1 כרישה בינונית
- 1 בצל סגול
- 2 שיני שום
- 1 גזר בנוני
- מיץ מחצי לימון
- 4 ביצים
- 2 גבעולי בצל ירוק
- מלח/פלפל שחור
רכיבים – רוטב:
- 2 כפות חמאת בוטנים (חלקה)
- 1 כף רטב סויה
- 1 כף סילאן
- 1 כף שמן שומשום
- חצי כוס מים חמים
- מלח/פלפל

הכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים של הרוטב בקערה עד לקבלת נוזל אחיד סמיך במרקם קרמל.
רוטב - מבשלים את האורז על פי הוראות ההכנה של הסוג בו החלטתם להשתמש.
- חוצים את הכרישה לשניים לאורך, רוחצים היטב תחת מים קרים ונפטרים מהחלק העליון בצבע ירוק כהה. את החלקים הבהירים ולבנים פורסים דק בעזרת סכיני מטבח.
- חותכים את הגזר לקוביות קטנות ואת הפלפל האדום לקוביות בינוניות.
- חותכים את הבצל הסגול לשניים ופורסים דק.
- פורסים את הצ'ילי בשלמותו דק.
- קוצצים את שיני השום גס.
- מוציאים את בשר הנקניקיה מתוך הכיסוי שלה וחותכים לקוביות גדולות.
ירקות חתוכים בעזרת סכין מטבח מבית יאמאווקי מסדרת ZA18 - מחממים ווק, מחבת גדולה, או סיר על אש בינונית-גבוהה עם 3 כפות שמן עד שמתחילה לעשן ומוסיפים את בשר הנקיניקה.
- מוסיפים מעט מלח ופלפל ונותנים לבשר להשחים בערך 3-5 דקות.
- מוסיפים את כל הירקות מלבד הבצל הירוק ומערבבים קלות עם כף עץ במשך 5-7 דקות נוספות.
מבושל - מוסיפים את האורז המבושל ואת הרוטב שהכנו מבעוד מועד למחבת.
- מערבבים בתנועות גדולות של כלי הבישול וכף עץ עד שהתערובת אחידה וחמה.
- מוסיפים מיץ מחצי לימון, ומלח ופלפל על פי הטעם.
- לפני ההגשה מטגנים ביצת עין נוזלית (רצוי בשמן שומשום) לכל סועד ומקשטים בבצל ירוק קצוץ גס.
