סרטון הצגה
סכיני יאמאוואקי
סכיני יאמאוואקי הם מותג מפורסם מהעיר סאקאי ביפן. סאקאי מהווה כבר 600 שנים את המרכז הגדול ביותר לחישול סכינים ביפן. באזור המאה ה-14 החלו לייצר בעיר את חרבות הקאטאנה המפורסמות, ולאחר הצגת הטבק ליפן ע"י הפורטוגזים במאה ה-16 החלו לייצר בעיר גם סכינים לקציר הטבק שהפכו במהרה לידועים בתור הטובים ביפן. בשנת 1860 כשהמורדים הסמוראים הפסידו לקיסר ויצא חוק האוסר על נשיאת חרבות ע"י אנשים פרטיים הסבו הרבה מחרשי החרבות הידועים את מלאכתם לייצור סכיני מטבח תוך כדי שהם רותמים את הטכנולוגיה והמסורת ארוכת השנים למשימה. יאמאווקי מרכזים את מיטב הסכינים המיוצרים בעיר משנת 1927 ומתמחים בעיקר בסכיני שף פרימיום מקצועיים המיוצרים בעבודת יד.
סכין שף (גיוטו)
הגיוטו הוא הגרסה היפנית לסכין השף המערבי. סכיני שף נקראים כך אך הם אינם מיועדים רק לשפים מקצועיים, סכינים אלו הם הרב גוניים ביותר במטבח ומיועדים לכמות השימושים הרחבה ביותר. הרבה בשלנים בייתים נוטים להשתמש בסכיני מטבח פשוטות וקצרות ונרתעים משימוש בסכין שף גדולה ואיכותית, אך אלה שהחליטו לעשות את הצעד ולהתחיל להשתמש בסכין שף מקצועית לא יחזרו אחורה לסכינים הפשוטות לעולם. סכין הגיוטו שונה מסכין השף המערבי הרגיל בכך שהוא חודד לזווית חדה יותר ומגיע בדר"כ בפלדה יפנית קשה יותר.
מהי פלדת ZA18
פלדת ZA18 היא פלדת אל-חלד המיוצרת במפעל Aichi. רכיבים: פחמן 0.95-1.2%, כרום 17-18%, מוליבדן 1-1.5%, ונדיום 0.1-0.25%, קובלט: 1.8%, סיליקון 1%, מנגן 1%. פלדת ZA18 פותחה במטרה לעקוף את הביצועים של פלדת האל חלד VG10 הפופולארית. מדובר בסגסוגת עשיה יותר, המציעה ביצועים מעולים. ניתן להקשות את הפלדה בתהליך הייצור עד לרמה של 61-63 HRC בדר"כ, דבר המאפשר להשחיז את להב הסכין לרמת חדות יוצאת דופן.
עידן רובין (בעלים מאומתים) –
אחלה של סכין שף, למקצוענים!
שווה הרבה יותר לקנות סכין אצלכם מאשר בכל חנות או הזמנה אינטרנטית.
ואני כאומר את זה כבעל ניסיון רב במטבחים בכלל ובסכיני שף יפניות בפרט.
גל שפייר (בעלים מאומתים) –
האהבה שלי לסכינים התחילה בגיל מאוד מוקדם . זהוי איכות והרצון הבלתי מתפשר כלפיה כנראה מולד.
כיף שישנן בארץ גם חנויות ברמה בינלאומית ללא פשרות שמציעים מוצרים איכותיים לאנשים מביני עיניין, אוהבי אסטתיקה ואיכות.
לפני כמה שנים גם מכוניות פרארי רק היה ניתן לראות בחו״ל או דרך יבוא אישי נדיר וזה משמח שדברים משתנים לאט לאט.
החוויה האישית שלי : כשנכנסתי בפעם הראשונה לאתר הרגשתי כמו ילד בפעם הראשונה בטויס ׳אר׳ אס, קראתי, בדקתי, השוותי, התלבטתי, קראתי שוב וכולי וכולי. הייתי אפילו קצת סקפטי האם זה אתר אמין כי הכל מפורט ומוסבר בצורה כל כך מדוייקת – לא משהו שלצערינו הרב רובינו רגילים בארץ. כמו שנאמר באנגלית – תחושת too good to be true
למוצר עצמו – סכין שף מיוחדת , יפיפיה עם אחיזה מושלמת וקלה.
ידית הרוזווד המתומנת יושבת ביד כמו כפפה ליד , קלה אך עם נוכחות . חוויית החיתוך מושלמת.
מחכה כבר בצפיה רבה לקנות סכין ירקות באותה סדרה ברגע ובתקווה שתחזור למלאי …
גלית איליאסוב –
מתאימה לכל סוגי החיתוכים שומרת על חיתוך ישר וחדות נוחה מאוד גם לפילוט
קלה מאוד נוחה לעבודה
ממליצה מאוד