אהלן חברה, קיבלתי לסקירה את סכין הבונקה של שיבאטה לפני כשבועיים, ורציתי לחלוק אתכם את הרשמים שלי.

הקימור של הבונקה מאוד קרוב לזה של סכין ירקות יפני מסוג נקירי, זאת אומרת שהוא מתון יחסית לעומת זה של סכין שף קלאסי. ללהב יש מפגש כמעט מלא עם הקרש, מה שמאפשר לחתוך בתנועת דחיפה לכיוון הקרש בדומה לחיתוך בנקירי. לבונקה מעין שפיץ מחודד, שעוזר בקיצוץ בצלים בצורה מדויקת. גם מי שלא אוהב את חיתוך בתנועת דחיפה יכול ליהנות עם הבונקה בחיתוך מסורתי בתנועה של קדימה ואחורה מבלי להרים את הסכין מהקרש.

הבונקה קלה במיוחד, ומאפשרת לי עבודה רצופה בסרוויס מבלי לעייף את הזרוע, היא מגיעה עם ידית יפנית מתומנת איכותית שמתאימה בקלות לכף היד. אני תמיד ממליץ לאחוז את הסכין כמה שיותר קרוב ללהב, כך יש הרבה יותר שליטה ודיוק בזמן החיתוך.

הבונקה מגיעה חדה מאוד ומוכנה לעבודה, לקח לה סרוויסים עמוסים עד שהייתה זקוקה להשחזה קלה. ההשחזה של הפלדה קלה מאוד, והיא חוזרת לחדות מקסימאלית במהירות.

ללא ספק, הבונקה היא בחירה מצוינת לסכין שף רב תכליתית, בבית הבונקה תשמח לעזור לכם בכל משימות החיתוך במטבח, ובסרוויס היא תהיה הכוכבת של הפס הקר.

סכין שף מסוג בונקה מבית שיבאטה על קרש חיתול ליד ירקות חתוכים

סכין שף מסוג בונקה מבית שיבאטה