חריימה טבעוני – גרסא טבעונית של החריימה המוכר והאהוב. תבשיל מנחם שמתאים בדיוק לארוחת שישי.

חריימה הוא תבשיל מסורתי מלוב, העשוי מדגים שומניים ורוטב עגבניות חריף. בגרסא הטבעונית נחליף את הדגים בקציצות טופו עם זרעי צ'יה טחונים ואצות וואקמה.

מצרכים לקציצות

  • 600 גרם טופו במרקם קשה.
  • חצי כוס אצות וואקמה יבשות.
  • רבע כוס זרעי צ'יה.
  • חבילת תרד ניו-זילנדי.
  • מלח ים אטלנטי.
  • פלפל שחור גרוס.

מצרכים לרוטב

  • קילו עגבניות אשכול אדומות ובשלות.
  • 4 שיני שום.
  • פלפל ירוק חריף.
  • מלח ים אטלנטי.
  • שמן זית.
  • כוסברה.

הכנת מסת הקציצות לחריימה

  • טוחנים במעבד מזון חזק את הטופו עד שמתקבל מרקם חלק, ומעבירים לקערה גדולה. משרים חצי כוס אצות וואקמה במים עד שהאצות סופגות את הנוזלים ומכפילות את נפחם.
  • טוחנים בבלנדר רבע כוס זרעי צ'יה וחצי כוס מים עד שמתקבל מרקם שלג'לי שישמש אותנו להדבקה של הקציצות.
  • מעבירים את הכל לקערה ומערבבים.
  • קוצצים את התרד בסגנון שיפונד ומוסיפים למסה.
  • מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.

בישול

  • חותכים את העגבניות לרבעים.
  • פורסים את שיני השום והפלפל הירוק.
  • מחממים סיר על אש חזקה.
  • מוסיפים לסיר רבע כוס שמן זית.
  • מוסיפים לסיר את השום והפלפל הירוק ומטגנים עד להזהבה קלה.
  • מוסיפים את העגבניות לסיר.
  • ממליחים לפי הטעם.
  • קוצצים כוסברה בעזרת סכין שף או סכין ירקות ומוסיפים לסיר.
  • מועכים את העגבניות בעזרת מועך פירה.
  • מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות עד שהרוטב מצטמצם מעט.
  • מוסיפים בעדינות קציצות קטנות.
  • נבשל ונערבב על אש נמוכה כ-30 דקות, עד שהקציצות מתכווצות.

מומלץ להגיש את החריימה הטבעוני עם כוסברה טריה וחלה, או על אורז. בהצלחה!