רוסטביף סינטה

מתכון קל ופשוט, עבודה מינימאלית למנה עיקרית שתתאים לכל אירוע וארוחה.

רכיבים:

  • נתח סינטה.
  • חרדל חלק.
  • חרדל גרגירים.
  • מייפל (אמיתי).
  • שום
  • סויה
  • שמן זית
  • מלח/פלפל.

הכנת הבשר:

  1. מערבבים בצלוחית: 2 כפות חדרל גרגירים, 2 כפות חדרל חלק, 2 כפות מייפל, כפית סויה, 34שיני שום כתוש, המון עלי טימין טרי, חצי כוס שמן זית, מלח/פלפל.
  2. מושחים את הנתח הבשר ברוטב, משאירים אותו מכוסה עד שיגיע לטמפרטורת החדר.
  3. מחממים תנור ל-240 מעלות.
  4. מכניסים את הנתח למרכז התנור על רשת ל-10 דקות.
  5. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ונותנים לבשר עוד 20-30 דקות לפי הגודל ומידת העשייה הרצויה (צריך ניסוי וטעייה על מנת ללמוד את התנור שלכם ואת ההתאמה לגודל הנתח).
  6. מוציאים את הסינטה מהתנור ונותנים לה לעמוד כרבע שעה לפני שפורסים אותה.
  7. פורסים לסטייקים בגודל אצבע, מומלץ להשתמש בסכין פריסת בשר יעודי או בסכין שף ארוך.
  8. אפשר לתת לפרוסות צריבה של דקה על מחבת פסים לוהטת למי שמעדיף מידת עשייה אחת יותר.

הסכינים בתמונות

  • סכין שף יפני מסוג סנטוקו מבית יאמאוואקי: לינק
  • סכין שף יפני מסוג סנטוקו של מאסטר אישיקאווה: לינק

תמונות מתהליך ההכנה

בהצלחה ובתאבון!