רוסטביף סינטה
מתכון קל ופשוט, עבודה מינימאלית למנה עיקרית שתתאים לכל אירוע וארוחה.
רכיבים:
- נתח סינטה.
- חרדל חלק.
- חרדל גרגירים.
- מייפל (אמיתי).
- שום
- סויה
- שמן זית
- מלח/פלפל.
הכנת הבשר:
- מערבבים בצלוחית: 2 כפות חדרל גרגירים, 2 כפות חדרל חלק, 2 כפות מייפל, כפית סויה, 34שיני שום כתוש, המון עלי טימין טרי, חצי כוס שמן זית, מלח/פלפל.
- מושחים את הנתח הבשר ברוטב, משאירים אותו מכוסה עד שיגיע לטמפרטורת החדר.
- מחממים תנור ל-240 מעלות.
- מכניסים את הנתח למרכז התנור על רשת ל-10 דקות.
- מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ונותנים לבשר עוד 20-30 דקות לפי הגודל ומידת העשייה הרצויה (צריך ניסוי וטעייה על מנת ללמוד את התנור שלכם ואת ההתאמה לגודל הנתח).
- מוציאים את הסינטה מהתנור ונותנים לה לעמוד כרבע שעה לפני שפורסים אותה.
- פורסים לסטייקים בגודל אצבע, מומלץ להשתמש בסכין פריסת בשר או בסכין שף ארוך.
- אפשר לתת לפרוסות צריבה של דקה על מחבת פסים לוהטת למי שמעדיף מידת עשייה אחת יותר.
הסכינים בתמונות
תמונות מתהליך ההכנה
בהצלחה ובתאבון!