פקיניה ובמיה

רכיבים:

  • כ-800 גרם במיה.
  • נתח פיקניה.
  • חרדל חלק.
  • חרדל גרגירים.
  • מייפל (אמיתי).
  • 2 בצלים.
  • 10 עגבנות טריות קצוצות או 3 קופסאות.
  • 200 גרם רכז עגבניות.
  • לימון
  • פטרוזילה.
  • שום
  • פלפל ירוק חריף.
  • פפריקה מתוקה.
  • שמן זית
  • מלח/פלפל.

הכנת הפקיניה:

  1. שמים בצלוחית: 2 כפות חדרל חלק, 2 כפות חדרל גרגירים, 2 כפות מייפל, 3 שיני שום כתוש, המון עלי טימין טרי, חצי כוס שמן זית, מלח/פלפל.
  2. מערבבים את הכל ביחד.
  3. מושחים את הפקיניה ברוטב, ומשאירים אותה מכוסה עד שתגיע לטמפרטורת החדר.
  4. מחממים תנור ל-240 מעלות.
  5. מכניסים את הנתח לתנור על רשת ל-10 דקות.
  6. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ונותנים לנתח עוד 20-30 דקות לפי הגודל ומידת העשייה הרצויה (צריך ניסוי וטעייה על מנת ללמוד את התנור שלכם ואת ההתאמה לגודל הנתח).
  7. מוציאים את נתח הבשר ונותנים לו לעמוד כרבע שעה לפני שפורסים אותו – מומלץ להשתמש בסכין פריסת בשר יעודי או בסכין שף ארוך.

הכנת הבמיה:

  1. פורסים מגבת בשמש ומפזרים עלייה את הבמיה שתתייבש בשמש וגם תפשיר אם היא קפואה.
  2. לוקחים סיר של כ-5 ליטר.
  3. בסיר שמים: כוס שמן זית, כל העגבניות קצוצות, רכז העגבניות, פלפל ירוק חריף קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, 4 שיני שום כתושות, מיץ מחצי לימון, 2 כפיות פפריקה מתוקה (אפשר להוסיף גם כפית חריפה אם רוצים), ומערבבים.
  4. קוצצים את הבצלים לקוביות עבות יחסית.
  5. לוקחים מחבת גדולה ומחממים בה שמן זית.
  6. במחבת מטגנים את הבמיה יחד עם הבצל, עושים נגלות כאשר הבמיה צריכה לשבת בשמן כ-2 דקות, את הבצל אם נשרף צריך להחליף בחדש, והבמיה המטוגנת עוברת לסיר הרוטב שהכנו קודם ללא הבצל.
  7. מבשלים את הבמיה בסיר הרוטב כשעה על אש קטנה.

תמונות מתהליך ההכנה

בהצלחה ובתאבון!