פקיניה ובמיה
רכיבים:
- כ-800 גרם במיה.
- נתח פיקניה.
- חרדל חלק.
- חרדל גרגירים.
- מייפל (אמיתי).
- 2 בצלים.
- 10 עגבנות טריות קצוצות או 3 קופסאות.
- 200 גרם רכז עגבניות.
- לימון
- פטרוזילה.
- שום
- פלפל ירוק חריף.
- פפריקה מתוקה.
- שמן זית
- מלח/פלפל.
הכנת הפקיניה:
- שמים בצלוחית: 2 כפות חדרל חלק, 2 כפות חדרל גרגירים, 2 כפות מייפל, 3 שיני שום כתוש, המון עלי טימין טרי, חצי כוס שמן זית, מלח/פלפל.
- מערבבים את הכל ביחד.
- מושחים את הפקיניה ברוטב, ומשאירים אותה מכוסה עד שתגיע לטמפרטורת החדר.
- מחממים תנור ל-240 מעלות.
- מכניסים את הנתח לתנור על רשת ל-10 דקות.
- מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ונותנים לנתח עוד 20-30 דקות לפי הגודל ומידת העשייה הרצויה (צריך ניסוי וטעייה על מנת ללמוד את התנור שלכם ואת ההתאמה לגודל הנתח).
- מוציאים את נתח הבשר ונותנים לו לעמוד כרבע שעה לפני שפורסים אותו – מומלץ להשתמש בסכין פריסת בשר או בסכין שף ארוך.
הכנת הבמיה:
- פורסים מגבת בשמש ומפזרים עלייה את הבמיה שתתייבש בשמש וגם תפשיר אם היא קפואה.
- לוקחים סיר של כ-5 ליטר.
- בסיר שמים: כוס שמן זית, כל העגבניות קצוצות, רכז העגבניות, פלפל ירוק חריף קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, 4 שיני שום כתושות, מיץ מחצי לימון, 2 כפיות פפריקה מתוקה (אפשר להוסיף גם כפית חריפה אם רוצים), ומערבבים.
- קוצצים את הבצלים לקוביות עבות יחסית.
- לוקחים מחבת גדולה ומחממים בה שמן זית.
- במחבת מטגנים את הבמיה יחד עם הבצל, עושים נגלות כאשר הבמיה צריכה לשבת בשמן כ-2 דקות, את הבצל אם נשרף צריך להחליף בחדש, והבמיה המטוגנת עוברת לסיר הרוטב שהכנו קודם ללא הבצל.
- מבשלים את הבמיה בסיר הרוטב כשעה על אש קטנה.
תמונות מתהליך ההכנה
בהצלחה ובתאבון!