מרק בצל – הדרך הטובה ביותר ליהנות מהחורף
המתכון הגיע אלינו מהשף והחבר גולן מלכה ממסעדת שושה בורגר בר. מה שמייחד את מרק הבצל שלו הוא שהוא סמיך ועשיר, וללא טיפה אחת של קמח. הכמויות הן לכ-5 ליטר מרק.
רכיבים לציר:
- 100-200 גרם בשר בקר לציר.
- שורש פטרוזיליה.
- שורש סלרי.
- 2 גזרים.
רכיבים למרק:
- 18 בצלים.
- 150 גרם חמאה.
- טימין (טרי).
- אגוז מוסקט טחון.
- יין לבן.
- מלח/פלפל.
- גבינת קשקבל ו/או פרמזן.
הכנת הציר
- מקלפים את השורשים והגזר וחותכים אותם לקוביות בעזרת סכין מטבח.
- מרתיחים כשעה בסיר עם 3-4 ליטר מים יחד עם הבשר והעלים של הסלרי והפטרוזיליה ומלח/פלפל לפי טעם. לאחר מכן יש להוציא את הכל ולשמור רק את הציר (המים).
הכנת הבצל
- יש לחתוך את כל הבצלים לרבעים ואז לפרוס אותם לפרוסות בעובי בינוני (מומלץ בעזרת סכין ירקות מסוג נקירי).
- לקחת סיר של כ-8 ליטר, ולשים בתחתיתו 150 גרם חמאה.
- לשים על המחאה את כל הבצלים שחתכנו.
- לחמם על אש גבוהה ולערבב את הבצל כל 2-3 דקות למשך 30-40 דקות. הבצל יצטמצם לכחמישית מהנפח שלו.
- לתבל במלח פלפל וגם בחצי כפית אגוז מוסקט ועלי טימין.
- להוסיף לבצל שתי כוסות יין לבן ולערבב אותו לעוד 5 דקות נוספות.
הכנת המרק
- שיפכו את הציר שהכנו קודם אל הסיר עם הבצל המצומצם.
- תבלו ב-מלח/פלפל/אגוז מוסקט לפי הטעם.
- חממו עד לרתיחה ותנו לסיר לשבת על אש נמוכה כ-45 דקות.
תמונות מתהליך ההכנה
בהצלחה ובתאבון.