הנפח הראשון שפגשנו במהלך הביקור שלנו ביפן בשנת 2024 הוא טאנאקה קצ'וטו. טאנאקה קצ'וטו הוא נפח סכיני מטבח מסורתי מהעיר אומורה שליד נאגאסקי, יפן. האזור ידוע כמרכז לחישול חרבות כבר מזה מאות שנים, וכיום הידע משמש לייצור סכיני מטבח. טאנאקה סאן מחשל סכינים בצורה מסורתית והוא הדור הרביעי במשפחתו שמפעיל את הנפחיה יחד עם בנו הצעיר (הדור החמישי).
נחתנו בטוקיו מאוחר בלילה, אבל הספקנו לאכול במסעדת צ'אנקו סמוך לאצטדיון.
למחרת בצהריים נפגשנו עם טאנאקה קאצ'וטו ועוד ספקים בחדר ישיבות במלון. במהלך הפגישה סיכמנו עם טאנאקה סאן על מספר שינויים ושיפורים במספר סכיני מטבח מפלדות האבקה שלו והזמנו מספר סדרות סכינים חדשות מפלדות כמו ZDP-189 ו-STRIX. טאנאקה סאן התרשם מאוד מהידע הנרחב שלנו בסומו וכמה שאנחנו מעודכנים בכל הפוליטיקה והחדשות מסביב לספורט. טאנאקה סאן ושאר הספקים שהצטרפו לא היו בטורניר סומו עשרות שנים ושמחו על ההזדמנות לבקר באצטדיון יחד עם אורחים מישראל.

לאחר הפגישה יצאנו ברגל לכיוון האצטדיון בגשם קייצי שוטף.

הגענו לאצטדיון בזמן לקרבות של מחלקת Juryo. האווירה באצטדיון Kokugikan נהדרת והיה תענוג גדול לראות את כל הריקישי מתאבקים ממש מולנו.

Aoyama vs Hakuyozan הכנות לקרב
לצערנו יוקוזונה Terunofuji היה פצוע ולא השתתף בטורניר ביום 2 ולכן לא ראינו את טקס העלייה לזירה שלו.
בסוף הטורניר הצטלמנו עם ריקישי מקרטון ברקע.

טאנאקה סאן משמאל.
הריקישי מימין לשמאל:
Takakeisho, kotozakura, Hoshoryu.
לאחר הטורניר יצאנו למסעדה במונית למסעדה באיזור Asakusa בטוקיו.
בסוף הארוחה יצאנו וגילינו שהכניסה למקדש Sensoji שבד"כ עמוסה בתיירים ריקה לגמרי וניצלנו את ההזדמנות הנדירה לתמונה קבוצתית מתחת לשער.
קבענו עם טאנאקה סאן שבביקור הבא שלנו ביפן נטוס לנפחיה שלו ואולי גם נפגש בזמן טורניר הסומו של נובמבר שמתקיים סמוך אליו ב-Fukuoka ונלך יחד. נהנו מאוד לפגוש את טאנאקה סאן, איש חם ולבבי.
לסכיני שף מבית טאנאקה קצ'וטו לחצו כאן.