קו ייעוץטלפון בצבע אדום
תפריט

טורניר סומו מאי 2024 בטוקיו עם טאנאקה קצ'וטו

תמונה קבוצתית באצטדיון הסומו עם ריקישי מקרטון ברקע

הנפח הראשון שפגשנו במהלך הביקור שלנו ביפן בשנת 2024 הוא טאנאקה קצ'וטו. טאנאקה קצ'וטו הוא נפח סכיני מטבח מסורתי מהעיר אומורה שליד נאגאסקי, יפן. האזור ידוע כמרכז לחישול חרבות כבר מזה מאות שנים, וכיום הידע משמש לייצור סכיני מטבח. טאנאקה סאן מחשל סכינים בצורה מסורתית והוא הדור הרביעי במשפחתו שמפעיל את הנפחיה יחד עם בנו הצעיר (הדור החמישי).

נחתנו בטוקיו מאוחר בלילה, אבל הספקנו לאכול במסעדת צ'אנקו סמוך לאצטדיון.

למחרת בצהריים נפגשנו עם טאנאקה קאצ'וטו ועוד ספקים בחדר ישיבות במלון. במהלך הפגישה סיכמנו עם טאנאקה סאן על מספר שינויים ושיפורים במספר סכיני מטבח מפלדות האבקה שלו והזמנו מספר סדרות סכינים חדשות מפלדות כמו ZDP-189 ו-STRIX. טאנאקה סאן התרשם מאוד מהידע הנרחב שלנו בסומו וכמה שאנחנו מעודכנים בכל הפוליטיקה והחדשות מסביב לספורט. טאנאקה סאן ושאר הספקים שהצטרפו לא היו בטורניר סומו עשרות שנים ושמחו על ההזדמנות לבקר באצטדיון יחד עם אורחים מישראל.

בנטו
בנטו לארוחת צהריים

לאחר הפגישה יצאנו ברגל לכיוון האצטדיון בגשם קייצי שוטף.

Tokyo sky tree לוט בערפל
Tokyo sky tree לוט בערפל

הגענו לאצטדיון בזמן לקרבות של מחלקת Juryo. האווירה באצטדיון Kokugikan נהדרת והיה תענוג גדול לראות את כל הריקישי מתאבקים ממש מולנו.

רשימת קרבות ליום 2 של טורניר סומו בטוקיו במאי 2024
רשימת קרבות ליום 2 של טורניר סומו בטוקיו במאי 2024

Aoyama vs Hakuyozan הכנות לקרב

הריקישי הבולגרי Aoyama
הריקישי הבולגרי Aoyama
Shishi ו-Wakatakakage מתכוננים להתאבק בטורניר הסומו בטוקיו מאי 2024
Shishi ו-Wakatakakage מתכוננים להתאבק בטורניר הסומו בטוקיו מאי 2024

טקס הכניסה של מחלקת Makuuchi סומו
טקס הכניסה של מחלקת Makuuchi
הושוריו ואבי מתכוננים להתאבק בטורניר הסומו בטוקיו מאי 2024
Hoshoryu vs Abi – סומו 2024

לצערנו יוקוזונה Terunofuji היה פצוע ולא השתתף בטורניר ביום 2 ולכן לא ראינו את טקס העלייה לזירה שלו.

בסוף הטורניר הצטלמנו עם ריקישי מקרטון ברקע.

תמונה קבוצתית באצטדיון הסומו עם ריקישי מקרטון ברקע
תמונה קבוצתית באצטדיון הסומו עם ריקישי מקרטון ברקע
טאנאקה סאן משמאל.
הריקישי מימין לשמאל:
Takakeisho, kotozakura, Hoshoryu.

לאחר הטורניר יצאנו למסעדה במונית למסעדה באיזור Asakusa בטוקיו.

סשימי במסעדה בטוקיו אסאקוסה
סשימי במסעדה בטוקיו אסאקוסה
סושי במסעדה בטוקיו אסאקוסה
סושי במסעדה בטוקיו אסאקוסה

בסוף הארוחה יצאנו וגילינו שהכניסה למקדש Sensoji שבד"כ עמוסה בתיירים ריקה לגמרי וניצלנו את ההזדמנות הנדירה לתמונה קבוצתית מתחת לשער.

תמונה קבוצתית מתחת לשער הכניסה למקדש Sensoji בטוקיו
תמונה קבוצתית מתחת לשער הכניסה למקדש Sensoji בטוקיו. טאנאקה סאן משמאל.

קבענו עם טאנאקה סאן שבביקור הבא שלנו ביפן נטוס לנפחיה שלו ואולי גם נפגש בזמן טורניר הסומו של נובמבר שמתקיים סמוך אליו ב-Fukuoka ונלך יחד. נהנו מאוד לפגוש את טאנאקה סאן, איש חם ולבבי.

לסכיני שף מבית טאנאקה קצ'וטו לחצו כאן.

צ'ט עם בן אדם