סרטון הדגמה
סרטון הדגמה
סרטון הצגה
סכיני שיבאטה
טאקאיוקי שיבאטה הוא אחד מהמשחיזים הטובים ביפן, הוא עבד לצידם של מאסטרים כמו הירושי קאטו וקאצ'ושיגא אנריו לאורך שנים רבות כמשחיז והחליט לייסד מותג סכינים משלו - סכיני שיבאטה - מותג מצליח שנמכר ברחבי כל העולם כ-10 שנים.
"במטבח וגם בסדנא שלי אני תמיד חושב עלייך, הלקוח שלי. אני מקווה שהסכינים שלי יפתיעו ויענגו אותך, וגם יעשירו את הבישול שלך. באהבה מהמטבח שלי לשלך."
-טאקאיוקי שיבאטה
סכין בונקה
סכין בונקה הינה סכין שף יפנית רב תכליתית המתאימה לכל העבודות במטבח. המאפיין הבולט ביותר של סכין הבונקה הוא הקצה המשולש שיכול לחרוץ בקלות בשר ודגים ועוזר מאוד בחיתוך בצלים, והיא בד"כ סכין שף רחבה בהשוואה לסכין השף הקלאסי.
מהי פלדת SG2
פלדת SG2 הינה פלדת מהירות גבוהה המיוצרת ביפן במפעל Takefu. רכיבים: פחמן 1.25 – 1.45%, כרום 14 – 16%, מוליבדן 2.3 – 3.3%, ונדיום 1.8 – 2.2%, מנגן 0.4%, סיליקון 0.5%, גופרית 0.03%, זרחן 0.03%. פלדה מעולה הנמצאת בשימוש אצל מותגים יפנים מוכרים. ניתן להקשות את הפלדה בתהליך הייצור עד לרמה של 64+ HRC בדר"כ. הפלדה הינה פלדת מהירות גבוהה בעלת תכונות אל-חלד.
ההבדל בין פלדת פחמן לאל-חלד
פלדות אל חלד הן פלדות בעלות ריכוז כרום של 13% לפחות. הן עמידות במידה רבה לחלודה, אך לא חסינות אליה לחלוטין (אף פלדה אינה חסינה לחלודה). העמידות לחלודה מגיעה עם מחיר – הפלדה תיהיה קשה בהרבה להשחזה, והחדות שלה לא תוכל להתחרות עם זו של פלדת פחמן. פלדת פחמן היא פלדה שהמרכיב העיקרי שלה (חוץ מברזל) הוא פחמן. פלדות פחמן קלות מאוד להשחזה, במיוחד לחובבן או מתחיל, ומגיעות בקלות לרמת חדות גבוהה מאוד, מאידך, פלדות פחמן מחלידות בקלות, והן דורשות משמעת והקפדה. חשוב לזכור: סכין העשוי פלדת פחמן שלא יתוחזק כראוי ויעלה חלודה ללא טיפול יהפוך פריך, מתפורר וישבר בייתר קלות. על הלקוח לקבל על עצמו את האחריות לטיפול ראוי ומכובד בסכין שלו.
בסופו של דבר הבחירה בין סכין מפלדת אל חלד לבין סכין מפלדת פחמן הוא עניין של ביצועים מול נוחות. אי אפשר להשאיר סכין מפלדת פחמן רטוב ליותר מכמה דקות, יש לוודא שהוא יבש לאחר השימוש ויש לנגב אותו לאחר חיתוך של מזון חומצי (כמו לימון). למרות התחזוקה שסכין מפלדת פחמן מצריך, השפים המפורסמים ביותר ביפן משתמשים אך ורק בסכינים מפלדות פחמן, ולמרות שהם עובדים במטבח מקצועי ותחת לחץ הם מעדיפים את היתרונות של סכיני פלדת הפחמן ומוכנים לוותר על הנוחות שבשימוש בפלדת אל-חלד. במטבח הביתי קל מאוד לתחזק סכין מפלדת פחמן, כל הנדרש הוא לשטוף ולנגב את הסכין מיד לאחר השימוש. במידה ועלתה חלודה ניתן לנקות אותה בשניות ע"י שימוש בחומר ייעודי שניתן לרכישה בכל חנות מרכול (ראה דף נפרד על תחזוקת הסכין).
קוסטיה (בעלים מאומתים) –
סכין מעולה!!!!!
סכין מיוחדת במרה, מאוד יפה ונוחה ביד בזמן עבודה ( פחדתי מידית מסורתית, אך התברר שיותר נוח לי ). סכין לא משתווה לאף סכין מערבית וגם ליפנים תעשייתים כמו גלובל ( יש לי כמה בבית ).
בנוסף ברצוני להודות ליואל על זמן והסברים, על שירות נעים ומשלוח מהיר. לציין ששרות ברמה כזו לא פוגשים כל יום.
תודה רבה
Ariecohen10 –
הגעתי ליום המכירות המיוחד בחדרה במטרה לקנות סכין נקארי . מיד הבחנתי בסכין שתפסה את עיניי במיוחדותה, מראה יוצא דופן .
הסכין יפה מאד ,מעוצבת בצורה לא סטנדרטית , קלת משקל מאד וחדות ברמה גבוה .
לאחר תקופה קצרה של ניסיון עם הסכין בחיתוכי ירקות ובשר אני נהנה מאד ממנה, שומר על חדות הלהב ושומע בעצת הצוות לא לחתוך
דברים קשים כי הלהב דקה מאד.
Kfir (בעלים מאומתים) –
סכין מעולה רכשתי לפני חודשיים.
אין דבר שהיא לא חותכת.
אני משתמש בסכין ללא הפסקה במסעדה שלי ונהנה מכל. רגע
מוטי שאול (בעלים מאומתים) –
סכין דק, קל ומדייק. תענוג לשימוש. יש תמורה מלאה. המתכת המיוחדת באה לידיי ביטוי ומתמודדת היטב עם כל מזון שנקלע לדרכה.
אני מרגיש שיש תמורה מלאה להשקעה, חווית עבודה במטבח מרעננת, שונה ומפתיעה, פשוט כיף לעבוד עם הסכין. לא התפשרתי ויש לזה תוצאות.
Maor roth (בעלים מאומתים) –
סכין שף מהפנטת, קלה וחדה מאוד!!! תודה ליואל על היעוץ והשירות, בטוח שהמשיך לרכוש שוב
Or Aviv (בעלים מאומתים) –
סכין שף מעולה,החדות טובה ונשמרת והפרופיל מעולה לעבודות עדינות,