מתכון: כריך אסאדו

רכיבים

  • נתח שפונדרה צלעות בקר.
  • 2 כפות סויה
  • קורט פלפל שחור גרוס.
  • כף רוטב טריאקי.
  • 3-4 שיני שום פרוסות דק.
  • 3-4 ענפי טימין.
  • כף חומץ בלסמי.
  • 2 כפות שמן זית.
  • 2-3 ענפי רוזמרין.
  • בצל סגול פרוס (עיגולים).
  • ניילון נצמד.

הכנה

  • מפרקים את העצמות מנתח הבשר בעזרת סכין פירוק בשר.
  • פורסים את הנתח לפרוסות דקות, מומלץ בעזרת סכיני שף יפניים.
  • פורסים נילון נצמד על קרש החיתוך.
  • מניחים את פרוסות הבשר על גבי הניילון.
  • פורסים שכבת ניילון נצמד מעל האסאדו.
  • דופקים את הבשר בעזרת פטיש שניצלים – בפעולה נועדה לפרק סיבים קשים שישנם בנתח.
  • מערבבים את כל המצרכים ברשימה (חוץ מהבשר והניילון) בקערה על מנת ליצור את המרינדה. בכדי לא לייבש את הבשר אין להשתמש במלח.
  • מעבירים את האסאדו למיכל ושופכים עליו את המרינדה – יש למרוח את הבשר במרינדה באופן מלא.
  • סוגרים אצת המיכל ומכניסים למקרר למשך 72 שעות.
  • משטחים את הבשר בעזרת מערוך.
  • מחממים מחבת פסים על איש גבוהה וצורבים את הבשר משני הצדדים.

הגשה

יש להגיש בתוך לחם בתוספת ירקות ו/או רטבים לפי העדפה בתאבון!