מתכון: אושפלו / פלוב

תבשיל בוכרי מפורסם המוכר בשם אושפלו או פלוב.

רכיבים

  • חצי ק"ג אורז עגול.
  • חצי ק"ג אורז פרסי.
  • 2-3 ראשי שום.
  • 1 ק"ג גזר.
  • 3-4 בצלים בינוניים.
  • 2-3 תפוחי קטנים.
  • 1.5 ק"ג בשר שוק כבש אחורי.
  • 250 גרם שומן כבש.
  • שמן קנולה או זית.
  • שמן שומשום.
  • זרעי כמון.
  • כורכום.
  • זעפרן.
  • מלח / פלפל.

הכנה

  • מקלפים את ראשי השום, אך משאירים אותם שלמים.
  • משרים כמה שערות זעפרן בחצי כוס מים למשך חצי שעה.
  • שוטפים את האורז היטב, כמה וכמה פעמים, עד שהמים שקופים והוא נקי מעמילן -הצעד הזה קריטי, והוא עלול להרוס את התבשיל אם לא יבוצע.
  • חותכים את הבשר לקוביות – מומלץ בעזרת סכיני שף מקצועיים.
  • חותכים את הגזר למקלות/גוליאן.
  • פורסים את הבצלים לחצי עיגולים/חצי אמנסה.
  • חותכים את שומן הכבש לקוביות.
  • מחממים בסיר יציקה כבד שמן קנולה (או זית) ושמן שומשום ביחס שווה של 50/50.
  • צורבים את שומן הכבש בשמן הרותך, ומוציאים החוצה מהסיר.
  • מכניסים לטיגון את הבצלים.
  • מוספים את הבשר בהדרגה ומערבבים כך שהוא יצרב וישחים מכל הצדדים.
  • מוסיפים מים רותחים לסיר עד לגובה הבשר.
  • מכניסים לסיר את הגזרים וראשי השום, ומתבלים במלח, פלפל, כפית כורכום, קורט זרעי כמון (יש לשפשף את זרעי הכמון בידיים לפתיחת טעמים).
  • מכניסים לסיר את שומן הכבש.
  • שופכים פנימה את המים עם הזעפרן.
  • מכניסים את האורז.
  • מוסיפים מים רותחים עד לגובה של 1 ס"מ מעל האורז.
  • מנמיכים את האש, מכסים את הסיר הפתוח במגבת, ואז סוגרים על המגבת את המכסה. יש להזהר שקצוות המגבת לא יגיעו אל תוך אש!.
  • יש לבשל על אש קטנה כ-40 דקות.
  • יש לכבות את האש, לכסות בעוד מגבת, ולהמתין עוד 15 דקות.

הגשה

הופכים את הסיר ומרוקנים את תוכלתו על מגש גדול. ניתן להוסיף גרעיני רימונים טריים.