היי נעים מאוד, אני פביאן הולצקן בן 41 ממעלות שבגליל, נשוי לרותם ואבא לאלמה, מעיין וראם.

כילד שגדל באילת ובן להורים שעבדו שנים במטבחים של בתי מלון שמעתי כל הזמן בבית "אל תתקרב למטבח זאת עבודה קשה", ובאמת שהקשבתי, עד שבגיל 29 הבנתי שזה חזק ממני. נרשמתי ללימודי בישול אה לה קארט אצל אורן גירון בהרצליה והתחלתי לנדוד כטבח בין מטבחים על מנת לרכוש טכניקה ונסיון.

במהרה הבנתי שיש לזה מחיר… המון שעות מטבח ופחות שעות משפחה. לאחר הפסקה ממטבחים והתוודעות לתזונת הפליאו החלטתי שאני מעוניין ללמוד להכין נקניקיות למשפחתי בצורה טבעית והתחלתי ללמוד לבד את נושא השרקוטרי ומכאן הדרך ללמידה של טכניקות עישון בשרים הייתה מהירה. המון ספרים וסרטונים ,המון קילוגרמים של בשר במעשנות שחברים אכלו וטעמו לשם הלמידה שלי וכיום אני ורותם הבעלים של "Fabian's Smoke House" חווית אירוח בשרית. אנחנו מארחים בחצר ביתנו אורחים לסעודות בשר מעושן ובמקביל מעבירים סדנאות לימודיות ללימוד עישון בשרים בכל הארץ

בשר מעושן

אני מאמין בשימוש בחומרי גלם מקומיים, טריים ומיוחדים. מעבר לחומרי הגלם ישנה חשיבות לציוד שבו אנחנו משתמשים לכן השתדלנו להצטייד בציוד הטוב ביותר שקיים בשוק – מכשירי סוויד לבישול בוואקום, מעשנת "ביצה ירוקה" וכמובן סכינים מהשורה הראשונה. את סכין השף היפנית הראשונה שלי קיבלתי במתנה ליום הולדת וזה היה שינוי מרענן אל מול הסכינים הגרמניות שהשתמשתי בהן עד אותו יום. חדות הלהב ,עיצוב הסכין ונוחות השימוש מאוד בולטים אל מול מתחרים אחרים בשוק.

בשר מעושן וסכין שף

אתם מוזמנים לעקוב אחרי הבלוג, אעדכן אותו בסיפורי עישון בשרים ותיבולים מעניינים, טכניקות עישון ומתכונים שיהפכו גם אתכם למעשני בשר טובים.

למידע נוסף על סכיני שף יפניות לחץ כאן!

למתכונים נוספים לחצו כאן!